Hoe MierenNederland tot stand is gekomen

MierenNederland is in maart 2017 opgericht door Jens Aukema. Met de gedachte een educatieve omgeving te creëren waar jong en oud samen kunnen komen om alles over de wonderlijke wereld der mieren te kunnen lezen, leren en zien. Wat opviel was dat wanneer een van onze volgers in de hobby wilde stappen er maar weinig keuze was in aanbieders van de mieren en toebehoren. Het werd al snel duidelijk dat de kwaliteit/gezondheid van kolonies en toebehoren ondermaats was, zeker wanneer men naar de prijs-kwaliteit verhouding keek. Wanneer een kolonie of nest verkocht werd was er geen tot weinig informatie over welke nesten het beste bij de soort of het formaat kolonie past. Vaak werden deze te groot of helemaal niet geschikt voor de soort verkocht. Met als resultaat dat veel startende mierenhouders de eerste kolonie en 2 van de 3 keer ook het plezier in de hobby snel kwijt waren.

De visie

Vanuit het oogpunt de hobby te verrijken en niet uit te melken is een visie ontstaan. MierenNederland heeft als hoofddoel het verrijken van de hobby. Wij bestaat niet voor een maximale omzet maar voor maximale kwaliteit. Dit doen wij door het aanbieden van gezonde dieren, goede producten en correcte informatie. De dieren en de hobbyisten staan bij ons altijd op 1. Wij onderscheiden onszelf graag van de rest en luisteren altijd naar de hobbyist. Op deze visie draait MierenNederland vandaag nog steeds. 

Wij handelen professioneel maar persoonlijk. Dit kan volgens ons prima samen gaan. Zo bieden we onder andere de mogelijkheid ons te WhatsAppen. Ook is het mogelijk op afspraak langs te komen.  Er is geen fysieke winkel maar we staan altijd open voor een gezellig praatje en we beantwoorden graag al je vragen. 

De opbouw van MierenNederland

In 2017, nog geen maand na dat het idee is ontstaan heeft Jens vanuit deze visie de eerste mieren en toebehoren verkocht. Dit begon via marktplaats, niet lang daarna werden ook andere kanalen zoals WhatsApp, Facebook en e-mail gebruik om in contact te komen met mede hobbyisten. 

Vroeg in 2018 heeft Jens de eerste website geopend. Hier kon hij informatie over de hobby en een soort product catalogus kwijt. 

Het is geen verassing dat deze visie tot de dag van vandaag een groot succes is. Tevreden klanten en de wil om deze visie voort te zetten hebben begin 2020 Jens doen beslissen MierenNederland een officieel bedrijf te maken.

Robin Jue had dat ook mee gekregen, hij zag potentie in MierenNederland en kon zich goed in de visie vinden. In de zomer van 2020 heeft hij Jens benaderd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek werd vlug duidelijk dat zij dezelfde passie en visie hebben. Voor dat Robin het wist was hij mede-eigenaar van MierenNederland.

Begin 2021 was het eindelijk zo ver. Na heel wat uren werk is er een prachtige webshop gebouwd en is alles achter de schermen geregeld. Maar klaar zijn we nooit, we blijven verbeteren, onderzoeken en luisteren. 

Jens en Robin werken met veel plezier hard om je te voorzien van een gezonde kolonie, goede producten en de informatie die nodig is om succesvol de hobby uit te oefenen. 

Duurzaamheid

Duurzaam te werk gaan is voor ons erg belangrijk. Wij vinden dat het vanzelfsprekend moet zijn dat er zoveel mogelijk duurzaam tewerk wordt gegaan. We denken bij alles wat wij doen na of dit duurzaam(er) kan. Een aantal voorbeelden zijn: we hergebruiken reageerbuisjes om mieren in op te kweken, we verpakken met veel zorg maar wel zo degelijk mogelijk en met zo min mogelijk plastic, we 3d printen onze nesten en toebehoren met een speciaal bio-afbreekbaar plastic en we gaan zorgvuldig om met voeding zo dat er zo min mogelijk weg wordt gegooid. 

Dit zijn allemaal kleine alternatieven die grote effecten hebben op ons milieu, wil je meer weten over hoe wij tewerk gaan, hoe je zelf duurzamer kunt werken of heb je ideeën? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

Mieren.eu

We hebben gemerkt dat er wat verwarring is omtrent onze domeinen. Daarom leggen we het even kort voor je uit.

Onze vorige website was al volledig in ons beheer enkel de domeinnaam Mieren.eu hadden we te leen. Toen we over zijn gegaan op de huidige website hebben we het domein mieren.eu overgekocht van de vorige eigenaar. Omdat we MierenNederland heten hebben we gekozen het domein MierenNederland.nl als hoofddomein te gebruiken. We laten extra domeinen doorsturen naar deze site, zo kun je onder andere www.mieren.eu nog gewoon gebruiken om bij ons te komen. Wel zo makkelijk!

Nieuwsgierig geworden?

We staan je graag persoonlijk te woord. E-mail of WhatsApp ons!

Onze vorige logo's, bedrijfslogo en sitelogo.