Over ons

Uit passie voor de hobby!

Natuurlijk zouden we je zoals het gros van de aanbieders een fantastisch verhaal kunnen vertellen over ons bedrijf, waarbij we je de mooiste dingen, de wereld aan korting en de snelste verzending beloven, om vervolgens deze beloftes niet na te komen. Maar dat is niet wie wij zijn. MierenNederland is opgericht en wordt gedraaid met een enorme passie voor de hobby. We willen ons bezig houden met het verrijken van de hobby, en niet met loze beloftes en geldklopperij.

We kweken onze mierenkolonies met veel zorg en expertise, en verkopen formicaria en toebehoren die goed werken voor mier en hobbyist!

Bij MierenNederland behandelen wij onze klanten zoals wij zelf ook graag behandeld zouden worden: eerlijk, professioneel en persoonlijk. Bovendien doen wij graag iets extra’s voor je. Want wanneer jouw ervaring optimaal is, hebben wij ook het meeste plezier in onze (een beetje uit de hand gelopen) hobby.

Een onderneming voor de toekomst

Duurzaam en milieubewust

Duurzaam en milieubewust te werk gaan is erg belangrijk. We vinden dat het voor iedereen vanzelfsprekend moet zijn dit te doen en we nemen hier graag het voortouw in. Doormiddel van een aantal kleine aanpassingen kan er een groot verschil worden gemaakt. Zo verpakken we bijvoorbeeld met zo min mogelijk plastic, recyclen we wanneer dit mogelijk is en maken we de meeste producten van een speciaal biologisch afbreekbaar plastic. 

Meer dan een winkel

Kennis en educatie

MierenNederland is meer dan een winkel, dankzij veel ervaring en een hele hoop kennis kunnen we je meer bieden dan enkel een product. We zijn bezig met het ontwikkelen van school/educatie pakketen en ook de ‘over mieren’ pagina blijft groeien om je zo goed en makkelijk mogelijk op weg te helpen. 

Heb je vragen? Dan staan we je graag uitgebreid te woord!

Een sterke visie is het halve werk

Een sterke visie

MierenNederland heeft als hoofddoel het verrijken van de hobby, vanuit dat oogpunt is een visie ontstaan. Wij onderscheiden onszelf graag van de rest, we bestaat niet voor een maximale omzet maar voor maximale kwaliteit. Dit doen wij door het aanbieden van gezonde dieren, goede producten en correcte informatie. De dieren en de hobbyisten staan bij ons altijd op 1.

Verder handelen we professioneel maar persoonlijk, dit kan prima samen gaan. Zo bieden we onder andere de mogelijkheid ons te WhatsAppen. Ook is het mogelijk op afspraak langs te komen in Witmarsum (Friesland) of Rotterdam. Er is geen fysieke winkel maar we staan altijd open voor een gezellig praatje en om al je vragen te beantwoorden. 

MierenNederland sinds 2017 de mierenspecialist voor jou!

Ons verhaal

MierenNederland is in maart 2017 opgericht door Jens Aukema. Met de gedachte een educatieve omgeving te creëren waar jong en oud samen kunnen komen om alles over de wonderlijke wereld der mieren te kunnen lezen, leren en zien. Wat opviel was dat wanneer een van onze volgers in de hobby wilde stappen er maar weinig keuze was in aanbieders van de mieren en toebehoren. Het werd al snel duidelijk dat de kwaliteit/gezondheid van kolonies en toebehoren ondermaats was, zeker wanneer men naar de prijs-kwaliteit verhouding keek. Wanneer een kolonie of nest verkocht werd was er geen tot weinig informatie over welke nesten het beste bij de soort of het formaat kolonie past. Vaak werden deze te groot of helemaal niet geschikt voor de soort verkocht. Met als resultaat dat veel startende mierenhouders de eerste kolonie en 2 van de 3 keer ook het plezier in de hobby snel kwijt waren.

– Eind 2017. Nog geen maand na dat het idee is ontstaan heeft Jens vanuit deze visie de eerste mieren en toebehoren verkocht. Dit begon via marktplaats, niet lang daarna werden ook andere kanalen zoals WhatsApp, Facebook en e-mail gebruik om in contact te komen met mede hobbyisten. 

– Begin 2018. Jens heeft de eerste website geopend, www.mieren.eu. Hier kon hij informatie over de hobby en een soort product catalogus kwijt. Vanaf dit moment begon MierenNederland steeds bekender te worden binnen Nederland en ook de 1e buitenlandse hobbyisten vonden ons. 

– Begin 2020. Dankzij het mooie werk en de sterke visie blijf de klantenkring groeien, klanten/hobbyisten zijn zeer tevreden en zouden graag meer zien van MierenNederland. Alle tevreden klanten en de wil om deze visie voort te zetten hebben Jens doen beslissen MierenNederland een officieel bedrijf te maken. Hierdoor is het mogelijk een webshop te maken en nog meer te kunnen investeren in producten en kennis.

– Midden 2020. Robin Jue heeft de veranderingen ook meegekregen, hij ziet potentie in MierenNederland en kan zich goed in de visie vinden. Hij weet een ding zeker, hij wil een onderdeel zijn van wat hier gebeurt. Zodoende heeft hij Jens benaderd voor een gesprek, tijdens dit gesprek wordt al vlug duidelijk dat zij dezelfde passie en visie hebben. Robin heeft zich niet veel later bij MierenNederland gevoegd. 

– Midden 2021. Na heel wat uren werk is er een prachtige webshop gebouwd en is alles achter de schermen geregeld. Alles loopt soepel maar klaar zijn we nooit, we blijven verbeteren, onderzoeken en luisteren!

– Vandaag. Jens en Robin werken met veel plezier hard om je te voorzien van een gezonde kolonie, goede producten en de informatie die nodig is om succesvol de hobby uit te oefenen.